Banános köleskása. Reggeli köleskása gazdagon (gluténmentes) Recept képpel - velencecopy.hu - Receptek

banános köleskása

Elkészítés

Kovács Mirjana A kása számomra a tökéletes reggeli, legyen akár tél vagy nyár, tavasz vagy ősz. Kellőképpen eltelít, így biztosan nem éhezem meg délig, és megadja az elengedhetetlen édes ízt, amitől máris vidáman indul a banános köleskása.

Elhoztam nektek egy könnyen elkészíthető, de tökéletesen finom és egészséges receptet!

diabetes skin rash lower legs

Készülhet zabból, quinoából, hajdinából, vagy akár kölesből. Szeretem váltogatni az alapanyagokat és összetevőket, így sosem tudom megunni.

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén! Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek! Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon van mód napközben!

Ez a recept kölesből banános köleskása, amit manapság szinte bárhol könnyedén beszerezhetünk. A köles mintegy tízezer éves múltra tekint vissza.

Mindent a kölesről

A Kárpát-medencében letelepedő magyarok termesztették is, így hazánkban is ismert, és gyakran fogyasztott gabona volt. Idővel azonban használata homályba merült, a civilizált országok konyháiból szinte teljes mértékben eltűnt, a fejletlen országokban azonban mai napig elengedhetetlen alapanyagnak számít.

Köleskása almával és banánnal

Sosem felejtem el, amikor a főiskolán egyik kedvenc tanárnőm lelkendezett róla a falusi turizmus szemináriumon, én pedig azt sem tudtam mi fán terem, így rögtön Google segítségért folyamodtam. Azóta egyre többet olvashatunk róla, fantasztikus egészségre gyakorolt hatásainak köszönhetően kezd visszakerülni a köztudatba.

evés utáni normális vércukor szint

Miért jó számunkra a köles? Azon túl, hogy gluténmentes és lúgos, rendkívül tápanyaggazdag gabona. Fogyasztása béltisztító hatású, segít a szervezetből kijuttatni a méreganyagokat, könnyű megemészteni, nem okoz gázképződéstmindemellett segít a vércukorszint és zsíranyagcsere szabályozásában, a megfelelő trigliceridszint fenntartásában — egészséges szív- és érrendszert eredményezve, továbbá megelőzi a fogszuvasodást, illetve szépíti a hajat, bőrt és körmöket.

diabetes mellitus type 2 icd 10

Immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Fontos információk