Cukorbetegség alvászavar, Az alvászavar cukorbetegséget okozhat! - Somnocenter

Az alváshiány és cukorbetegség kapcsolata

Az alvászavar cukorbetegséget cukorbetegség alvászavar SomnoCenter — Az alvászavar központ Tapasztalt alvásszakértő orvosainkkal és csúcsminőségű alvásvizsgálatainkkal várjuk mindazokat, akik szeretnének újra kipihenten ébredni. Budapesti, pécsi és szegedi alvászavar központjaink valamennyi alvászavarra személyre szabott terápiás megoldást nyújtanak!

cukorbetegség alvászavar

Mára számos kutatás bizonyította, hogy a legveszélyesebb alvászavarként számon tartott alvásbetegség, az alvási apnoé szindróma növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az alvási apnoé szindróma egy olyan alvásfüggő légzészavar, melynek során a légzés alvás közben időről-időre megszakad ezt a légvételi szünetet nevezzük apnoénakmajd egy nagy légzési erőfeszítésnek köszönhetően hangos horkantással kísért légvétel újraindul.

A hosszabb-rövidebb ideig cukorbetegség alvászavar, ismételt légzéskimaradások a szervezetben stresszreakciót váltanak cukorbetegség alvászavar, ezért minden egyes légzéskimaradás hatására adrenalin áramlik a vérbe. Mivel a légzéskimaradások egy éjszaka alatt több százszor bekövetkezhetnek, nagy mennyiségű adrenalin kerülhet a vérbe.

cukorbetegség alvászavar

Ez a jelenség rendkívül intenzív cukorfogyasztásnak felel meg, aminek következtében az inzulinraktárak kimerülhetnek és kialakulhat a 2-es típusú cukorbetegség. A kutatók összefüggést találtak az alvás és a testsúlyváltozás, jellemzően a súlygyarapodás között is.

Ezeket látta már? Tarol a koronavírus: hétfőtől minden előadást online tartanak meg az ELTE egyik karán Pedig léteznek olyan tünetek, amelyek a betegségre utalnak, a legújabb tanulmányok szerint az egyik ilyen az alvászavar.

Mivel az alvászavarban szenvedő betegeknél jelentősen csökken a pihentető mélyalvás mennyisége, amikor az agy fogyást előidéző növekedési hormont termel, a mélyalvás tartós hiánya súlygyarapodáshoz vezet, ezzel cukorbetegség alvászavar nehezítve a cukorbetegségből való felgyógyulást. Az alvászavarok számos további megbetegedést pl. Ezért ha napközben fáradtak, aluszékonyak vagyunk, kevésbé tudunk koncentrálni vagy ingerlékennyé válunk, kezdjünk el arra is gyanakodni, hogy alvászavarunk lehet!

cukorbetegség alvászavar

Fontos információk