Detemir inzulin

detemir inzulin

Milyen típusú gyógyszer a Levemir és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Levemir egy hosszú hatású modern inzulin inzulin analóg. A modern inzulinkészítmények a humán detemir inzulin továbbfejlesztett változatai. A Levemir a magas vércukorszint csökkentésére való cukorbeteg diabetes mellitusban szenvedő felnőtteknek, serdülőknek továbbá 2 éves és annál idősebb gyermekeknek.

Ingyenes próba igénylése

A cukorbetegség egy olyan betegség, mikor szervezete nem termel elegendő inzulint vércukorszintje szabályozásához. A Levemir cukorbetegség kezelésére való tablettákkal kombinációban vagy felnőtteknél a 2-es típusú cukorbetegség diabétesz kezelésére való liraglutid Victoza mellé kiegészítő terápiaként adható. A Detemir inzulin étkezéshez kapcsolódóan adott gyorshatású inzulin gyógyszerekkel együtt is alkalmazható.

A Levemir az injekció beadása után órán belül hosszú és egyenletes vércukorszint csökkentő hatással rendelkezik. A Levemir 24 órán át tartó bázis inzulin lefedettséget biztosít. Tudnivalók a Levemir alkalmazása előtt Ne alkalmazza a Levemir injekciót: - Ha allergiás a detemir inzulinra vagy a gyógyszer bármely más összetevőjére lásd 6.

Ha a fentiek bármelyike igaz, ne használja a Levemir injekciót. Forduljon tanácsért kezelőorvosához, a gondozását végző egészségügyi szakemberhez vagy gyógyszerészéhez.

detemir inzulin szabó gyuri bácsi cukorbetegség tea

Tudnivalók a Levemir alkalmazása előtt - Ellenőrizze a címkét és győződjön meg arról, hogy ez az Önnek mostanra rendelt megfelelő típusú inzulin. Ne használja, ha bármilyen sérülés látszik rajta, vagy ha a gumidugattyú a patron alján lévő fehér jelzőcsík fölé került. Ez inzulinszivárgás eredménye lehet. Ha úgy gondolja, hogy a patron sérült, vigye vissza oda, ahonnan kapta. További teendőkért olvassa el inzulinadagoló tolla használati utasítását.

Figyelmeztetések és óvintézkedések Bizonyos állapotok és tevékenységek befolyásolhatják inzulinszükségletét. Beszélje meg kezelőorvosával: - Ha vese- vagy májbetegsége, mellékvese, agyalapi mirigy vagy pajzsmirigy betegsége van.

Beszélje ezt meg kezelőorvosával. A Levemir serdülőknél továbbá 2 éves és annál idősebb gyermekeknél alkalmazható. A Levemir biztonságosságát és hatásosságát 2 évesnél fiatalabb gyermekek esetében nem igazolták. Nincsenek rendelkezésre álló adatok. Egyéb gyógyszerek és a Levemir Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, a gondozását végző egészségügyi szakembert vagy gyógyszerészét, a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Némely gyógyszer befolyásolja a detemir inzulin és ez azt jelentheti, hogy inzulinadagját módosítani kell. Az alábbiakban találhatóak azok a leggyakoribb gyógyszerek, amelyek befolyásolhatják az Ön inzulinkezelését.

Vércukorszintje leeshet hipoglikémiaha az alábbiak valamelyikét szedi: - Egyéb, cukorbetegség kezelésére való gyógyszerek. Vércukorszintje emelkedhet hiperglikémiaha az alábbiak valamelyikét szedi: - Szájon át szedett orális fogamzásgátlók. Az oktreotid és a lanreotid növelheti is, de csökkentheti is a vércukorszintjét. Az akromegália kezelésére valók, ami egy olyan, középkorú felnőtteknél előforduló, ritka hormonális betegség, amit az agyalapi mirigy túlzott növekedési hormon termelése okoz.

A béta-blokkolók magas vérnyomás kezelésére valók gyengíthetik vagy teljesen el is nyomhatják azokat a detemir inzulin jeleket, amik segítik Önt az alacsony vércukorszint felismerésében. Pioglitazon a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére való tabletta Néhány olyan, régóta fennálló 2-es típusú cukorbetegségben és szívbetegségben vagy korábban szélütésben sztrókban szenvedő betegnél, akiket pioglitazonnal és inzulinnal detemir inzulin, szívelégtelenség kialakulását észlelték.

Amilyen gyorsan csak lehet, tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben a szívelégtelenség tüneteit, például szokatlan légzési nehézséget vagy gyors testsúlynövekedést vagy helyi vizenyő ödéma kialakulását észleli.

Ha a fenti gyógyszerek bármelyikét szedte, szóljon kezelőorvosának, a gondozását végző egészségügyi szakembernek vagy gyógyszerészének. Alkoholfogyasztás és a Levemir egyidejű alkalmazása - Ha Ön alkoholt fogyaszt inzulinszükséglete megváltozhat, mert vércukorszintje akár emelkedhet, akár csökkenhet.

Rendszeres, gondos ellenőrzésre van szükség. Terhesség és szoptatás - Ha Ön terhes, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával. Inzulinadagján lehet, hogy változtatni kell a terhesség alatt és a szülés után. A cukorbetegség gondos ellenőrzése és különösen a hipoglikémia megelőzése gyermeke egészsége szempontjából fontos.

Beszélje meg kezelőorvosával, a gondozását végző egészségügyi szakemberrel vagy gyógyszerészével, mielőtt bármilyen gyógyszert vércukorszint határérték gyerekeknél szedni, ha terhes vagy szoptat. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre - Kérjük, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy vezethet-e gépjárművet vagy kezelhet-e gépeket: - Ha gyakran van hipoglikémiája.

Ha a vércukorszintje alacsony vagy magas, ez megváltoztathatja koncentrálóképességét vagy reakciókészségét és ezáltal a gépjárművezetéshez vagy a gépek kezeléséhez szükséges képességét is. Kérjük, gondoljon rá, hogy Önmagát vagy másokat veszélynek tehet ki.

Fontos információk a Levemir egyes összetevőiről A Levemir kevesebb, detemir inzulin 1 mmol 23 mg nátriumot tartalmaz adagonként, azaz a Levemir lényegében "nátrium mentes". Hogyan kell alkalmazni a Levemir injekciót? Az adag és hogy mikor kell beadnia inzulinját Az inzulint mindig a kezelőorvosa által elrendelteknek megfelelően alkalmazza, és az adagját is annak megfelelően módosítsa.

Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát, a gondozását végző egészségügyi szakembert vagy gyógyszerészét. Ne váltson inzulint egészen addig, amíg kezelőorvosa azt nem mondja Önnek.

detemir inzulin cukorbetegség üszkösödés láb kezelés

Ha kezelőorvosa az eddig alkalmazott inzulinról más típusú, vagy más gyártmányú inzulinra állítja át, előfordulhat, hogy kezelőorvosának módosítania kell az Ön inzulinadagját. Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél A Levemir serdülőknél, továbbá 2 éves és annál idősebb gyermekeknél alkalmazható.

Nincs klinikai tapasztalat a Levemir alkalmazásáról 2 évesnél fiatalabb gyermekek esetén.

Levemir 100 E/ml oldatos injekció patronban (5x3ml)

Alkalmazása különleges betegcsoportoknál Ha csökkent a vese- vagy májműködése, vagy elmúlt 65 éves, vércukorszintjét rendszeresebben kell ellenőriznie és inzulinadagjának wobenzym kezelés a cukorbetegség meg kell detemir inzulin kezelőorvosával.

Milyen gyakran kell az injekciót beadni? Ha a Levemir injekciót cukorbetegség kezelésére való tablettával kombinálva vagy liraglutid mellé kiegészítő terápiaként alkalmazzák, naponta egyszer kell adni. Ha a Levemir injekciót bázis-bólus adagolási rendszer részeként alkalmazzák, a beteg szükségletétől függően naponta egyszer vagy kétszer kell adni.

A Levemir adagját egyénileg kell beállítani. Az injekció a nap bármely időpontjában detemir inzulin, de minden nap ugyanabban az időpontban kell adni.

  • A gyermekek diabéteszének kezelése korai szakaszban
  • Arany arany növényi kezelés cukor cukorbetegség
  • Cukorbetegség 2 fok kezelés

Azoknak a betegeknek, akiknek a vércukor anyagcsere optimalizálásához napi kétszeri adagolásra van szükségük, az esti adag este, vagy közvetlenül lefekvés vércukorszintmérő szúrás nélkül alkalmazható.

Hogyan és detemir inzulin kell az injekciót beadni?

Inzulin, amely nem hizlal

A Levemir injekciót a bőr alá szubkután kell beadni. A Levemir injekciót sohasem szabad közvetlenül egy vénába intravénásan vagy izomba intramuszkulárisan beadni. Minden egyes injekció beadásakor váltson injekciózási helyet, ugyanazon a bizonyos bőrterületen belül, amit az detemir inzulin beadására használ. Ez csökkentheti a bőrben a csomók vagy detemir inzulin kialakulásának kockázatát lásd 4.

Az öninjekciózás számára a legalkalmasabb helyek: a comb elülső felszíne, a hasfal elülső felszíne vagy a felkar elülső felszíne.

Rendszeres időközönként mindig mérje meg vércukorszintjét.

LEVEMIR 100 E/ml oldatos injekció patronban

Hogyan kell beadni a Levemir detemir inzulin Az injekciót kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember technikai utasításai és az inzulinadagoló toll detemir inzulin utasításában leírtak szerint alkalmazza.

A nyomógombot mindaddig tartsa teljesen benyomva, amíg a tűt ki nem húzta a bőréből. Ez biztosítja a pontos adagolást és megadályozza, hogy esetleg vér jusson a tűbe vagy az inzulintartályba.

  • Vércukormérő tesztcsík ár
  • A kezelés a 2. típusú cukorbetegség mdmherapy
  • Szóda kezelése cukorbetegség alatt

Ellenkező esetben a folyadék kiszivároghat, ami pontatlan adagolást okozhat. Ha az előírtnál több inzulint alkalmazott Ha túl sok inzulint ad be vércukorszintje túlságosan lecsökken hipoglikémia.

Levemir E/ml oldatos injekció patronban - MDD

Detemir inzulin "a A súlyos és nagyon gyakori mellékhatások összefoglalása" című részt a 4. Ha elfelejtette alkalmazni az inzulint Ha elfelejtette beadni az inzulint az Ön vércukorszintje túl magasra emelkedik hiperglikémia.

Lásd a 4. Ha idő előtt abbahagyja az inzulin alkalmazását Ne hagyja abba az inzulin alkalmazását anélkül, hogy ezt egy orvossal megbeszélné, aki elmondja mit szükséges tennie. Ez nagyon magas vércukorszinthez súlyos hiperglikémiához és ketoacidózishoz vezethet. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, a gondozását végző egészségügyi szakembert vagy gyógyszerészét.

Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél detemir inzulin. Alacsony vércukorszint fordulhat elő, ha: - túl sok inzulint ad be, - túl keveset evett, vagy kihagyott egy étkezést, - a szokásosnál több testmozgást végzett, - alkoholt iszik.

Lásd az "Alkoholfogyasztás és a Levemir egyidejű alkalmazása" című részt a 2. Az alacsony vércukorszint jelei: hideg verejtékezés, hűvös és sápadt bőr, fejfájás, szapora szívverés, émelygés, rendkívül erős éhség, átmeneti látászavarok, álmosság, szokatlan fáradtság és gyengeség, nyugtalanság vagy remegés, szorongó érzés, zavartság és koncentrálási nehézség.

A súlyosan alacsony detemir inzulin eszméletlenséghez vezethet. Ha az elhúzódó, súlyosan alacsony vércukorszintet nem kezelik, átmeneti vagy tartós agykárosodást és akár halált is okozhat. Gyorsabban magához térhet az eszméletlenségből, ha glükagon hormoninjekciót kap egy olyan személytől, aki tudja, hogy hogyan kell azt alkalmazni.

Ha glükagon injekciót kapott, akkor szőlőcukorra vagy cukortartalmú táplálékra van szüksége, amint magához tért. Ha nem reagál a glükagon-kezelésre, akkor kórházban kell tovább kezelni.

detemir inzulin a kezelés a cukorbetegség posner

Mi a teendő, ha alacsony vércukorszintet tapasztal? Mérje meg vércukorszintjét, ha lehetséges, és pihenjen.

Cukorbetegség túlsúly nélkül - A detemir inzulinnal - velencecopy.hu

Ilyen esetekre detemir inzulin legyen Önnél néhány szem szőlőcukor vagy magas cukortartalmú étel. Lehet, hogy módosítani kell az inzulin mennyiségét vagy beadási idejét, illetve az étrendet vagy a testmozgás mennyiségét. Tájékoztassa az érintetteket arról, hogy cukorbetegsége van és, hogy mi lehet ennek a következménye, beleértve azt is, hogy fennáll a kockázata annak, hogy alacsony vércukorszint miatt elveszítheti az eszméletét.

Tudassa velük, hogy ha Ön elvesztené az eszméletét, fektessék az oldalára, és azonnal hívjanak orvosi segítséget. Ilyenkor tilos ételt vagy italt adniuk Önnek, mert megfulladhat. A súlyos allergiás reakció a Levemir injekcióra vagy annak egyik összetevőjére, melyet ún. Haladéktalanul kérjen orvosi segítséget: - ha az allergiás tünetek teste más részeire is átterjednek, vagy - ha hirtelen rosszul érzi magát: izzad, hány, nehézlégzése van, szívverése szapora, szédül.

Allergiás tünetek: Az injekció beadásának helyén előfordulhat helyi allergiás reakció fájdalom, bőrpír, csalánkiütés, gyulladás, véraláfutás, duzzanat és viszketés. Ezek a tünetek általában néhány hetes inzulinalkalmazás után elmúlnak. Amennyiben nem szűnnek meg, vagy testszerte terjednek, azonnal beszéljen kezelőorvosával. Lásd még detemir inzulin "A súlyos allergiás reakció" kezdetű szakaszt.

Látászavarok: Amikor az inzulinkezelést először kezdi el, látászavart tapasztalhat, de a zavar általában átmeneti. Elváltozások az injekció beadásának helyén lipodisztrófia : Az injekció beadásának helyén a bőr alatti zsírszövet elvékonyodhat lipoatrófia vagy megvastagodhat lipohipertrófia.

Az injekció beadási helyének minden detemir inzulin injekció beadásakor történő módosítása csökkenti ezen bőrelváltozások kialakulásának a kockázatát. Ha úgy látja, hogy az injekciózás helyén mélyedés keletkezik vagy ott bőre megvastagodik, szóljon kezelőorvosának vagy a gondozását végző egészségügyi szakembernek. Ezek a bőrreakciók súlyosabbá válhatnak, vagy megváltozhat az inzulin felszívódása, ha ilyen injekciózási helyre adja be az injekciót.

Fontos információk