Diabetológus képzés

diabetológus képzés

készítmények kezelésére viszketés diabetes kezelése nyelv diabetes

Kiváló diabetes-edukátor Díj Hazánkban a diabetes mellitusban szenvedő betegek cukorbetegek számát egybehangzó adatok szerint félmillióra becsülik, ma a hazai lakosság kb. Ez a szám feltehetően alábecsült, hiszen a betegek jelentős részét nem ismerjük.

a cukorbetegség kezelésére szolgáló eszköz terhesség alatti vércukorszint értékek

Megfogalmazódott a diabeteses beteggel foglalkozó szakemberek iránti igény. A Magyar Diabetes Társaság elfogadva a WHO programjában megfogalmazott irányelveket, kidolgozta a Nemzeti Diabetes Programot, mely már ben tartalmazta a diabetológiai szakápoló és a diabetológus szakorvosképzés iránti igényt.

Általános adatok

Az MDT megbízására ban elkészült a diabetológiai szakápoló képzés tanterve. A képzés célja, hogy a diabetológiai szakápoló mind diabetológus képzés prevenciós munkában, mind a betegellátásban, a szövődmények késleltetésében, illetve az ellátásban team tagként szakmailag magasan képzetten vegyen részt.

nosalty cukormentes sütemény a cukorbetegség 1-es típusú kezelése

Szakdolgozói Konferencián már a szakápoló képzés tizedik évfordulóját ünnepeltük. Ma már a Cukorbeteg Szakellátóhely akkreditálásához feltétel ilyen végzettségű szakember.

a kezelés 1. típusú diabetes mellitus. hasnyálmirigy-transzplantáció gyors kezelés cukorbetegséggel

A képzés időtartama: 34 hét, heti egy napon kedd elméleti képzés folyik, és diabetológus képzés szabott irányított ….

Fontos információk